mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2017-10-13 20:20:14

Mjesec hrvatske knjige, 2017.Samo da vas podsjetimo da je u tijeku ovogodišnji Mjesec knjige (15. 10. – 15. 11. 2017.)!

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, organizator Knjižnice grada Zagreba, a naša školska knjižnica će se i ove godine svojim aktivnostima pridružiti ovoj manifestaciji i ponovo, nadamo se, naglasiti važnost čitanja, učenja i pravilnog korištenja informacija.

Ovogodišnja tema je enciklopedistika. U skladu s time, u knjižnici će se odvijati razne aktivnosti na temu enciklopedija, izvora informacija, baza znanja i sl., u kojima će sudjelovati učenici naše škole.

- cijeli mjesec ćemo kroz radionice provoditi aktivnost „Čuvari znanja“, u kojoj će sudjelovati učenici svih razreda, a uključivat će teme poput definicije i važnosti enciklopedija, leksikona, rječnika, današnjih i nekadašnjih izvora znanja, kako ih koristiti, autorskog prava, pretraživanja i pohrane informacija i sl.

- zadnja dva tjedna mjeseca listopada, učenici 1. razreda moći će se upoznati sa knjižnicom, knjigama i postati članovi školske knjižnice.

- natjecanje u lijepom čitanju organizirat ćemo za učenike 2., 3., i 4. razreda.

- posjetit ćemo i Knjižnicu Knežija, kako bi se učenici upoznali s radom Gradske knjižnice.

- 24. 10. – Dan posvećen cjelodnevnom čitanju – na znak sa školskog razglasa svi učenici i nastavnici ostavljaju sve čime su se u tom trenutku bavili i bave se jednom od najugodnijih aktivnosti – čitanjem.

- 7. – 12. 11. – Interliber – posjet s učenicima viših razreda, sudjelovanje na nekoj od radionica - 10. 11. – Noć u knjižnici (aktivnosti: večernji susret s piscem, radionica kreativnog pisanja, filmska noć itd.)

- 11. 11. – Dan hrvatskih knjižnica - Obzirom da je u tijeku projekt mapiranja Knežije, mi smo odlučili dati svoj prilog izradom slikovnog englesko – hrvatskog rječnika i male enciklopedije o Knežiji.

Pozivamo Vas da se svojim aktivnostima priključite obilježavanju Mjeseca knjige.
I naravno, – uživajte u čitanju!

Za one koji žele znati više: pogledajte program Knjižnica grada Zagreba i odaberite ponešto za sebe:
Knjiznice grada Zagreba - Mjesec hrvaske knjige

Vaše knjižničarke Ina Tomić i Irena Šafarik