mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2011-12-09 16:20:51

HUMANITARNI PROJEKT: „Stop! Mine“

pic

Ove školske godine naša škola je inicijator humanitarnog projekta „Stop! Mine“. Cilj je prikupiti što više novčanih sredstava kako bi se potpomoglo razminiravanje teritorija Republike Hrvatske. U projekt su uključeni svi učenici, kako Međunarodne, tako i hrvatske škole. Naravno, svi daljni sudionici koji su spremni pomoći su dobrodošli!

Pročitaj više

2011-12-09 16:15:42

Humanitarni projekt: „Škole za Afriku“

pic

Tijekom mjeseca studenog učenici nižih razreda imali su zadatak prikupljati plastičnu ambalažu. Cilj je bio tako prikupljena sredstva donirati za UNICEF-ov projekt „Škole za Afriku“.

Pročitaj više

2011-12-08 08:52:39

Eko skupina i obilježavanje Godine šume

pic

Svi već znaju da je 2011. Godina šume. Kako je ova godina pri kraju, Eko skupina je odlučila pozabaviti se ovom temom.

Pročitaj više

2011-12-01 17:13:23

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

pic

Dana 18. studenog obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. U dvorištu škole, na dijelu koji se vidi sa Zagrebačke avenije, pod vodstvom naše likovnjakinje Ivane Devernay Cimić postavljena je instalacija koja je u večernjim satima sve prolaznike trebala podsjetiti na žrtvu koju je taj grad pretrpio u Domovinskom ratu.

Pročitaj više

2011-11-22 11:07:31

Sjećanje na Vukowar - posjet Ivane Simić Bodrožić našoj školi

pic

Mlada Vukovarka i nadasve talentirana spisateljica Ivana Simić Bodrožić posjetila nas je u školi 7. studenoga 2011. prigodom 20. obljetnice stradanja Vukovara, Tjedna tolerancije te Godine pjesništva (2011.) Jedan od likova iz njezina romana Hotel Zagorje prepoznala je i učiteljica OŠ Matije Gupca Ivana Cimić Devernay, također Vukovarka, pronašla književnicu Ivanu na fejsu, i tako se rodilo jedno novo prijateljstvo. Zahvaljujući njemu, i mi smo imali priliku upoznati tu vedru i simpatičnu ženu, majku dvoje male djece, koju tužna priča iz djetinjstva nije slomila nego, štoviše, učinila bogatijom. – Budući da sam prošla djelomično jednak životni put (razdoblje) poput mlade spisateljice, odlučila sam darovati posjet i priču ISB našim učenicima, rekla je „Teacher Ivana“.

Pročitaj više