mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2012-10-30 19:57:15

Uberi knjigu - uberi nagradu!

pic

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, nasa skolska knjiznica organizirala je zanimljivu akciju: berbu knjiga! Svatko tko ubere knjigu, procita je i napise nam o njoj svoje dojmove - dobiva nagradu!

Pročitaj više

2012-05-28 09:14:23

Posjet Konfucijevom institutu - Tjedan kineske kulture

pic

Učenici OŠ Matije Gupca sudjelovali su u radionicama povodom Tjedna kineske kulture, kulturno-umjetničke manifestacije koja se prvi put organizira s ciljem približavanja bogate kineske kulturne tradicije i tisućljetne povijesti.

Pročitaj više

2012-05-24 09:02:08

Susret s piscem: Melita Rundek

pic

U našoj školi dana 22. svibnja ugostili smo književnicu Melitu Rundek, autoricu poznatih dječjih romana (nama najpoznatijih „Haj, ja sam online“ i „Psima ulaz zabranjen“). U ugodnom druženju s učenicima u prostorima školske knjižnice, Melita nam je ispričala o tome kako je postala pisac...

Pročitaj više

2012-05-22 08:53:26

Projekt Škola bez bola

pic

Nakon tri mjeseca projekt pod nazivom Škola bez bola u OŠ Matije Gupca priveden je kraju. U projekt udruge Plavi telefon bili su uključeni učenici šestih i sedmih razreda škole, ukupno njih 13-ero...

Pročitaj više

2012-05-08 13:16:38

Knjiga za knjižnicu

pic

U mjesecu svibnju u tijeku je akcija „Knjiga za knjižnicu“, kojoj je cilj popuniti fond školske knjižnice dobrovoljnim donacijama njenih glavnih korisnika - učenika. Dakle, imate li pročitanih lektira, slikovnica koje ste prerasli, dječjih knjiga koje vam stoje na polici - (uz odobrenje roditelja, naravno) poklonite ih našoj školskoj knjižnici. Na taj način će knjiga koju ste vi već pročitali biti dostupna i drugima koji je žele čitati.
Posebno se veselimo lektirnim naslovima, njih nikad dovoljno!

Nadamo se da će svaki učenik pronaći bar jednu knjigu koja bi našoj knjižnici dobro došla. Za one koji poklone više od tri knjige, pripremili smo simboličan poklon.

Vidimo se u knjižnici!

Irena Šafarik