mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2015-10-07 13:36:18

Ususret parlamentarnim izborima: predsjednički izbori 2015./2016. - 4.C

Protekla dva tjedna u 4.c razredu vodila se žestoka borba za predsjedničko mjesto.
Puna dva tjedna sedmero predsjedničkih kandidata predstavljalo je i promoviralo svoj program glasačima željnim poboljšanja u 4.c razredu. Razred je vrvio kreativnim predsjedničkim reklamama, a neki su kandidati čak dijelili i letke, potičući tako glasače da upravo njima daju svoj glas.

Premda je svaki kandidat imao svoju viziju poboljšanja razreda, ipak su se složno zalagali za: odgovornost, poslušnost, poštenje, prijateljstvo te produžene i kreativne odmore u školi.

Kako se bližio kraj drugog tjedna, tako je atmosfera u 4.c bivala sve napetija, a konkurencija među kandidatima sve žešća te je svoj vrhunac doživjela u četvrtak, 1. listopada na sučeljavanju predsjedničkih kandidata.

Mudri su glasači „bombadirali“ predsjedničke kandidate različitim zanimljivim pitanjima o pozitivnim promjenama u 4.c razredu te su tako predsjednički kandidati, osim vlastitih ideja, pokazali i svoje vještine brzog i mudrog izlaganja te raspravljanja.

Sudeći po osmijesima, glasači su bili zadovoljni odgovorima te im je sučeljavanje uvelike pomoglo oko sutrašnjeg glasovanja.
Na sam dan glasovanja, u petak 2. listopada, u 4.c razredu vladala je ozbiljna atmosfera.
Izborno povjerenstvo svečano je otvorilo biračko mjesto, dajući glasačima uputstvo za pravovaljano glasovanje.

Glasači su u paru pristupali na biračko mjesto, prethodno iznoseći povjerenstvu svoje osobne podatke (ime i prezime, datum i godinu rođenja).
Osim glasača, biračko mjesto posjetili su i neki mediji, želeći intervjuirati predsjedničke kandidate, ali i čuti mišljenje i pretpostavke glasača o budućem predsjedniku/predsjednici.

Izlaznost na izbore bila je stopostotna te su glasači svoju građansku dužnost obavili vrlo zrelo, kulturno i odgovorno, čime su pridonijeli uspješnom zaključenju predsjedničkih izbora 4.c razreda 2015./2016. godine. Stručno je povjerenstvo u rekordnom vremenu prebrojilo sve zaokružene glasove na biračkim listićima te time utvrdilo da glasači 4.c razreda po prvi puta imaju predsjednicu, i to vrlo sposobnu i odgovornu Luciju B.
Osim predsjednice, razred je dobio i njenu zamjenicu – marljivu i uvijek spremnu na pomoć Anju. Sudeći po pljesku i smijehu koji je ispunio 4.c razred, glasači, kao i stručno povjerenstvo, vrlo su zadovoljni završetkom predsjedničkih izbora, odnosno novoizabranom predsjednicom i zamjenicom te svi zajedno vjeruju da će uz njihovo vodstvo 4.c razred postati još bolji nego što jest – najbolji!

Tekst: učiteljica pripravnica Mirna Roko

Video: učiteljica Spomenka Mlinarić