mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2014-06-10 22:14:59

Drzavna smotra gradanskog odgoja i obrazovanja


Ucenici 8.razreda ukljuceni u izbornu nastavu Gradanskog odgoja i obrazovanja tijekom skolske godine istrazivali su temu "Hrvatski pravednici medu narodima".

Polaziste za njezin odabir bio je nastavni plan i program iz vise predmeta: holokaust na satu povijesti, Dnevnik Ane Frank na satu hrvatskog jezika, te zastita ljudskih prava na satu gradanskog odgoja.

Svoje istrazivanje ucenici su prikazali na Prvoj zupanijskoj smotri projekata iz gradanskog odgoja odrzanoj u OS Antuna Branka Simica, 28.ozujka 2014., a zatim i na Drzavnoj smotri projekata koja je odrzana u Gornjogradskoj gimnaziji u Zagrebu, 24.svibnja 2014.

Prijavljeni projekti skola odnosili su se na zastitu prava djece, volontiranje, pravo na zdrav zivot, cuvanje kulturne bastine i razne druge teme koje su zastupljene u Gradanskom odgoju. Rad nasih ucenika predstavile su ucenice 8. b razreda: Ana, Laura, Magdalena i Ivana te u ime svih njih dobile veliku pohvalu od clanova prosudbene komisije.

Pravo na zivot je temeljno ljudsko pravo, istaknuli su suci, a ucenici su odabirom teme i pristupom radu pokazali da su toga jako svjesni.

Ljerka Busic Rihtarec