mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2014-06-03 21:50:46

Sto mogu uciniti za tebe - 2.dio


U okviru projekta "Sto mogu uciniti za tebe?", Royalove zaklade za medugeneracijsku solidarnost, nastavili smo s nasim volonterskim aktivnostima. Pocetak tjedna zapoceli smo posjetom Domu za starije i nemocne osobe osobe Trnje, gdje su nas nssi prijatelji umirovljenici docekali uz prigodni program i pravu gozbu. Osjecali smo se ponosno sto smo ovim posjetom donijeli osmijeh na mnoga lica. Vrijedne mame nasih ucenika napravile su kolace kako ne bismo dosli praznih ruku.

Vec od malih nogu znamo da je tjelovjezba jako bitna i da je cijeli zivot potrebno brinuti o zdravlju, a nasi umirovljenici su nam to i dokazali. Zajedno smo se razgibali i jedni od drugih naucili poneku novu vjezbu koju cemo sigurno iskoristiti na satu tjelesne i zdravstvene kulture, a oni na svakodnevnom jutarnjem vjezbanju.

Nakon razgibavanja jedni druge smo uveselili programom koji smo pripremili. Uslijedilo je puno pjesme, smijeha i zabave.

Za kraj tjedna ovu lijepu pricu zaokruzili smo izlozbom fotografija "Zlatne godine - sportasi nekada i sada" koju je u Galeriji Modulor pripremio fotoreporter Anto Magzan. Na fotografijama su prikazani sada vec umirovljeni sportasi koji su nekada u mladosti osvajali brojne medalje za svoj uspjeh, a sada su fotografirani u slicnim situacijama kao onda kada su trenirali i nastupali na natjecanjima.

Ovim druzenjem jos jednom smo potvrdili kako predrasude medu generacijama ne trebaju postojati.

Marija Mahalek