mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2013-12-12 22:35:38

Sto radi graficki dizajner?


Ove skolske godine ucimo o zanimanjima. Ljudi imaju razlicita zanimanja koja su sva jednako vazna i vrijedna.

Neki od nas vec znaju sto bi zeljeli postati kada odrastu: odvjetnici, glumci, pjevaci, lijecnici, ucitelji pa cak i paleontolozi. Neki su odluku donijeli danas! Znate li zasto?

Na jedan dan nas je posjetila Marova mama koja nas je naucila puno zanimljivih stvari te nas upoznala s poslom grafickog dizajnera. Naime, ona je graficka dizajnerica.

Pokazala nam je kako ideje pretvoriti u stvarnost te smo spoznali da nijedna ideja nije losa. Olujom nasih ideja moze nastati najmanje jedna hvale vrijedna.

Saznali smo kako nastaje reklama, od crteza do snimke. Potrebno je puno rada kako bi se divili reklamama na televiziji u casopisima, plakatima... Sada nam vise ne smetaju reklame koje ponekad prekinu neki film bas kada nam je najzanimljivije jer znamo da je iza svake ogroman trud vise ljudi.

Marova mama nam je pokazala i predivne pozivnice za balet Orasar, ambalaze za razlicite proizvode poput caja, omota za CD, knjiga i slicno.

Za kraj naseg druzenja dobili smo zanimljiv zadatak i na jedan dan iskusili posao grafickog dizajnera. Zadatak je bio osmisliti omot za cokoladu. Dogovorili smo boje koje cemo koristiti, ime nase cokolade i sve sto je potrebno kako bi se zadovoljile potrebe kupca. Tako smo napravili i mali koracic u svijet poduzetnistva. Metodom brainstorminga smo dosli do divnih rjesenja. Sada nam jos drzite palce jer ce prava komisija, kao ona u Plesu sa zvijezdama, odluciti koji je dizajn najbolji, a za to cemo biti i nagradeni.


Dojmovi ucenika 2.a:

Danas mi se najvise svidjelo kada smo gledali pozivnice koje je napravila Marova mama. Dok je pricala o svom zanimanju odlucila sam sto cu biti kada odrastem. Bit cu dizajnerica!

Danasnji dan mi se jako svidio jer smo puno razmisljali. Jako su mi se svidjele i reklame koje smo pogledali.

Ovaj mi je dan bio super! Najzanimljivije je bilo kada smo u knjizi rusili zid.

Danas sam se osjecao kao dizajner. Fotke na laptopu su mi bile super!

Danasnji dan mi se jako svidio jer je Marova mama bila jako dobra uciteljica. Najbolje mi je bilo kada smo gledali pozivnice i ambalazu za caj.

Danas sam jako puno naucila. Najzanimljivija mi je bila pozivnica u obliku Orasara.

Danasnji dan mi je bio jedan od najboljih dana na svijetu! Najzanijmljivije mi je bilo kada smo na laptopu gledali dinosaura koji vozi kolica.


uciteljica Marija Mahalek