mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2017-11-13 18:58:54

Lucija A. iz 4. a - pobjednica natjecanja u izražajnom čitanjuUčenici četvrtih razreda su ove školske godine povodom Mjeseca knjige imali izazovan i zanimljiv zadatak – natjecanje u izražajnom čitanju.

Nakon dva kruga u kojima su sudjelovali svi učenici četvrtih razreda, uključujući i učenike međunarodnog programa, u superfinalu se sastala petorka naboljih čitača i čitačica: Ivan P., Dora B. i Lucija A. iz 4. a, Dora B. iz 4. b i Fran K. iz PYP4.

Zadatak je ovaj put bio nešto teži, tekst duži i zahtjevniji, pa su naši čitači morali pokazati više vještine.
Ocjenjivalo se sve: glasnoća, držanje, izražajnost, pogreške, zastajkivanja, izgovor.

U samoj završnici s istim (maksimalnim) brojem bodova na „pripetavanju“ su se našle učenice 4.a – Lucija A. i Dora B. (4.a), no nakon čitanja još jednog teksta, iako žiriju nije bilo lako odlučiti se, pobjedu je jednoglasno odnijela Lucija A., te osvojila vrijednu knjigu za nagradu! I ostali sudionici ovog našeg čitalačkog Superfinala ponijeli su po knjigu za nagradu. Treće mjesto osvojila je učenica Dora B. iz 4. b razreda.

Čestitamo svim sudionicima na natjecanju, jer je važno i čitati i sudjelovati, svim našim superfinalistima poručujemo da se čitamo još, a našoj pobjednici Luciji pravi čitalački naklon i aplauz!

Vidimo se i iduće godine!

Pozdrav iz školske knjižnice.