mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2017-10-26 16:53:31

Dani kruha i zahvalnostiI ove jeseni proslavili smo Dane kruha i zahvalnosti, 17. listopada 2017. godine.

Pjesmom „My Guardian Angel“ i uvodnom „Molitvom kruhu“ učenici internacionalne škole PYP1 i PYP2 razreda i učenici 3. a razreda Matea i Šimun hrabro su nas uveli u svečano slavlje.

Kakve se sve čari i ljepote skrivaju u orehnjači, makovnjači, štrudli i perecu otkirili su učenici 3. b razreda u igrokazu „Domaći kruh“.

Da su Dani kruha postali svečanost ne samo o kruhu, već i o svakoj riječi koja izlazi iz Božjih usta, najbolje su nam predočili učenici četvrtih razreda u pjesmi „Jedan kruh na svetom stolu“.

Po uzoru na svetog Franju koji je veličao i zahvaljivao Bogu za darovani svijet pjesmom „Vjek hvaljen budi, o moj Gospodine“, svoje likovne radove najljepše su nam predočili i dočarali hvalu Bogu učenici 3. c razreda.

Učenici prvih razreda otpjevali su nam pjesmicu Mlin.

Zahvalni za darove koje smo primili i radost zajedništva koje smo osjetili, naše svečano slavlje završilo je blagoslovom našeg gosta don Mirka Režeka.

Zahvaljujemo od srca za svu hranu koju ste radosno s bližnjima pripremili za ovaj dan i njome donirali javnu kuhinju samostana „Misionarke ljubavi - Sestre Majke Terezije“.

Tijekom cijelog tjedna prikupljali smo nekvarljivu hranu za materijalno slabe obitelji naše župe „Marije Pomoćnice“, na čemu se od srca zahvaljujemo.

Vjeroučiteljica Tatjana Šanko