mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2014-11-03 00:00:00

Noc u knjiznici

Vjerojatno ste culi za "Noc muzeja" i slicna dogadanja, kada korisnici u inace neuobicajeno doba imaju mogucnost posjetiti neku kulturnu ustanovu? Tako smo i mi odlucili nasim ucenicima omoguciti pomalo neobicno iskustvo, kojim bismo medu ucenicima popularizirali skolsku knjiznicu, knjige i citanje - "Noc u knjiznici"!

Ucenici su s odusevljenjem prihvatili ideju i dogovoren je termin: noc s petka na subotu, 25./ 26. listopada, pocetak u 21 sat!

Za prvo nocenje, s nama su bile ucenice 7.c i MYP 2 razreda, sto je uz nas dvije knjiznicarke cinilo ukupno 15 nocnih posjetitelja.
Svi smo se okupili pred neobicno pustom skolom i smjestili se u knjiznicu.
Brzo smo se opustili: upalili smo svijece, rasporedili stvari, s odusevljenem isprobali napuhane madrace na kojima cemo spavati i prionuli vecernjem zadatku: ukljuciti mastu i sto kreativnije napisati pricu pod naslovom "Carobna knjiznica".
Zadatak mladih autorica bio je slijediti zaplet fantasticnih romana u kojima se glavnim junacima dogadaju neobicne stvari, pa su ucenice dale masti na volju i zajednicki sastavile nekoliko odlicnih, originalnih i zanimljivih prica.

Nakon radionice koja je uz pauzu za pizzu, koja nam je stigla kao iznenadenje, potrajala gotovo do ponoci, u medijateci smo na velikom projektnom platnu koje nam je odglumilo kino pogledali film "Majstori magije", a zatim se nastavili druziti, pricati i igrati zabavnih drustvenih igara obuceni u nase pidzame i ugodno zamotani u pokrivace sve do kasno u noc. Zadnji glasovi koji su saputali pod pokrivacima utihnuli su tek u sitnim jutarnjim satima.

U subotu ujutro, nakon sto smo jos pospani doruckovali palacinke koje su nam pripremile vrijedne skolske kuharice (vjerovali ili ne - u skoli i vikendom, od ranog jutra uvijek nekog ima!), zajednicki smo izabrali najbolju pricu, pospremili nase udobne zracne madrace i pidzame i s velikim osmjehom na licu krenuli se kucama.

Svi smo se slozili: bilo je ovo izuzetno lijepo i zanimljivo druzenje, skolska knjiznica je vrlo ugodno mjesto, a knjige su u svako doba dana odlicno drustvo!

Do izvjestaja o sljedecem dogadanju u nasoj skolskoj knjiznici, ugodno vam citanje!

Skolske knjiznicarke:
Ina Tomic
Irena Safarik