mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2013-11-18 20:23:27

Zivjeti zdravo iz dana u dan


Svakodnevnim primjenjivanjem zdravih navika ucimo zivjeti zdravo. Kako bismo sacuvali zdravlje i mi redovito brinemo o higijeni i svakodnevno vjezbamo na nasem "poligonu zdravlja".

Iako smo jos mali, vec sada znamo da je redovita tjelesna aktivnost vrlo vazna za ocuvanje zdravlja. Osvijestili smo vaznost vjezbanja i poceli primjecivati da lakse ucimo nakon krace pauze od nastave i razgibavanja. Osim desetominutnog vjezbanja na poligonu, cesto se razgibamo i u ucionici.

Svjesni smo da je raznovrsna i zdrava prehrana koju nam nude nase kuharice u skoli jako vazna za ocuvanje zdravlja. Puno svjezeg voca i povrca i to svakodnevno.

I u produzenom boravku se jako pazi na zdravlje. Jeste li se ikada zapitali tko to tijekom nastavne godine za vas marljivo prireduje informacije o namirnici mjeseca? Postupak ide ovako: nase vrijedne kuharice kazu nam koja namirnica ce se najcesce pripremati tijekom odredenog mjeseca, a zatim mi, ucenici 2. a razreda tijekom produzenog boravka istrazujemo o toj namirnici, pronalazimo recepte, crtamo ili slikamo iste i za vas uredujemo pano na ulazu u blagovaonicu. Na ovaj nacin otkrivamo kako namirnice djeluju na nase zdravlje, koja su njihova ljekovita svojstva i hranjive vrijednosti. Ucimo sto je zdravo za nas organizam, a sto je bolje izbjegavati.

Slobodno vrijeme u produzenom boravku nastojimo kvalitetno provoditi na svjezem zraku uzivajuci u momcadskim igrama, stafetnim natjecanjima, kao i na nasem poligonu koji nam sluzi za zanimljive vjezbe i igre.

Usvajanjem zdravih navika u nasoj skoli stvaramo pretpostavke zdravog stila zivota.

Marija Mahalek