mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2013-10-12 00:15:21

Učenička zadruga "To je to!"


Naša Zadruga je mlada, ali brojna (sa oko 100 članova), a čini je tim entuzijastičnih i vrijednih učenika i učitelja.

S radom smo počeli 2013. godine, a već smo sudjelovali na dvije državne smotre učeničkih zadruga u Zadru (2016. i 2017.) sa sekcijama: Artrecikli i zeleno blago, Šašave švelje i Drumpo.

Naši učenici redovito sudjeluju na županijskim smotrama učeničkih zadruga Grada Zagreba kao i na brojnim sajmovima, različitim radionicama i međužupanijskim susretima.
S obzirom da su naši proizvodi ocijenjeni kao izrazito kreativni, originalni i inovativni, svoje naj proizvode planiramo zaštitili i plasirati na tržište. O uspješnom radu naše učeničke zadruge emitiran je i prilog 27. 11. 2017. u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" na HRT1.

Organizirani smo poput male škole poduzetništva obuhvaćajući sedam radionica/sekcija (unutar predmetne i razredne nastave).
Naš se program temelji na povezivanju, usvajanju i njegovanju tradicionalnog i suvremenog načina rada i vještina. Svoje proizvode izrađujemo prema načelu održivog razvoja koristeći se postupcima recikliranja i redizajniranja u izradi uporabnih i ukrasnih predmeta, te u obradi i oblikovanju školskog vrta prema načelu ekološke poljoprivrede, odnosno permakulture.

Aktivnosti naše zadruge temelje se na osmišljavanju ideja, istraživanju i promišljanju kako ideju provesti u djelo, te kako proizvod kvalitetno i ekonomično napraviti i dobro ga promovirati. Stoga i sam naziv naše zadruge "To je to!" označava izraz za najbolje idejno rješenje.

Motivacija, poduzetnost, kreativnost, inovativnost, radne navike, timski rad i ekološka osviještenost neke su od glavnih ishoda naše Zadruge ali i našeg načina života.
Učenička zadruga ima važnu ulogu jer svojim djelovanjem u široj javnosti promovira našu školu ali i zavičaj u kojem živimo.


Dokumenti Zadruge

Foto - albumi Zadruge