mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2017-12-11 14:56:27

eTwinning projekt: Our Christmas - IntroductionUčenici trećih razreda, koji sudjeluju u izvannastavnoj aktivnosti Engleski klub, u sklopu međunarodnog eTwinning projekta s Poljskom, “Our Christmas”, snimili su uvodni video kojim su se predstavili svojim partnerima.eTwinning je mrežni portal za međunarodnu suradnju i povezivanje škola diljem Europe.
To je sigurno mrežno okruženje pod nadzorom Agencije za mobilnost i programe Europske unije.
Više o eTwinning portalu možete pročitati i pogledati na ovoj poveznici: atwinning

Obzirom da će 2018. g.biti Europska godina kulturne baštine, te da je međukulturalnost jedna od tema našeg školskog Erasmus+ projekta „Gubec-our window to the world“ (o kojemu više možete pročitati na ovoj poveznici: http://www.os-mgubec.hr/index.php?group=rn&art=1536, smatrali smo kako bi bilo zanimljivo napraviti projekt u kojem će učenici predstavljati hrvatske tradicionalne običaje vezane uz Božić, te dobiti saznanja kakva su ona u Poljskoj, zemlji partneru.

Daljnjim radom na projektu će predstaviti hrvatske božićne običaje, čestitati učenicima u Poljskoj Božić putem božićnih čestitaka te će izraditi hrvatsko-engleski riječnik na temu Božića.
Partneri će našim učenicima slati svoje materijale na zadanu temu te će učenici usporediti eventualne sličnosti i razlike u načinu proslave Božića između dvije zemlje. Sva komunikacija u projektu odvijat će se na engleskom jeziku, što će doprinijeti osnaživanju jezičnih sposobnosti učenika.

Prvi od dva video uratka naših učenika možete pogledati na ovoj poveznici:Marija Svirčić