mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2016-05-10 09:03:01

Kviz „Koliko poznaješ hrvatski sabor?“
Koji Sabor nazivamo „najintelektualnijim“?
Tko u Republici Hrvatskoj odlučuje o proglašenju rata i sklapanju mira?
Koliko traje jedan zastupnički mandat?

To su neka od pitanja na koja su odgovarali učenici šestog, sedmog i osmog razreda u kvizu „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“.
Kviz je 4.ožujka 2016. organizirala Služba za građane Hrvatskog sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, već treću godinu za redom.
Našu školu predstavljala je ekipa od troje natjecatelja i troje njihovih zamjenika – Marko Lučić, Marta Resnik, Luka Knežević, Bruno Capan, Ana Paula Hodžić i Katarina Plazibat.
Natjecanje se provodi online, tako da svaki natjecatelj rješava pitanja na svojem računalu, a rezultat je zbroj sva tri pojedinačna rezultata. Pitanja su bila o povijesti Hrvatskog sabora, njegovim ovlastima, poznatim saborskim zastupnicima i njihovim govorima i druga. Nekim natjecateljima su bila teža pitanja o prošlosti, dok su drugima bila teža pitanja iz poslovnika Hrvatskog sabora.
O Saboru se uči na nastavi povijesti, ali i na građanskom odgoju tako da su učenici već imali neka znanja o temi, a ostalo su naučili iz propisane literature.

Svi učenici koji su sudjelovali u kvizu činili su jako dobar tim i ostvarili dobar rezultat. U skorom posjetu Hrvatskom saboru moći će provjeriti stečeno znanje.